Loading color scheme

nutrition_complex_serum
Izdelek: NUTRITION COMPLEX SERUM 30ml

NUTRITION COMPLEX SERUM 30ml

Negovalni serum, ki globinsko nahrani kožo in ji podarja žameten občutek.
Suha & groba koža
NUTRITION COMPLEX SERUM 30ml
Omega kisline & esencialna olja
Negovalni serum, ki globinsko nahrani kožo in ji podarja žameten občutek. Vsebuje esencialna olja in učinkovine, ki globoko nahranijo kožo. Še posebej je namenjen suhi in zreli koži. Rezultat je dobro nahranjena in sijoča koža
 
VEČ : 
Vsebuje negovalna olja in lipidne komponente bogate z omega 3+6 maščobnimi kislinami. Emolienti in okluzivci mehčajo stratum corneum in nadomeščajo manko epidermalnih lipidov ter naredijo film na površini, povečajo prožnost epidermisa; zmanjšajo transepidermalno izgube vlage (TEWL),
 
VEČ :  skrbijo za uravnovešeno bariero kože, preprečujejo patogenezo. Izdelek je bogat s flavonoidi in antioksidanti za preprečevanje celičnega odmiranja (apoptoze). Izdela spodbuja epidermogenezo. Vsebuje peptidne zaviralce encimov za preprečevanje razgradnje dermisa (matriks-metaloproteinaze, MMP) in epidermisa (proteaze) kar ima učinek proti staranju. Serum se lahko uporablja kot medij za UZ in IR postopke.
 
Indikacije:
 • koža, ki kaže taktilne (groba, reliefna koža na dotik), senzorne (občutek zatezanja, srbečica, bolečina, zbadanje itd.) in vidne znake (drobno luščenje kože, viden mikrorelief in znaki razdraženosti) suhosti.
 • povišana transepidermalna izguba vode (TEWL),
 • zmanjšana funkcija epidermalnih lipidov,
 • zmanjšana funkcija sebacealnih lipidov in poškodovan hidro-lipidni plašč kože,
 • upočasnjena epidermogeneza,
 • povečana razgradnja in zmanjšana sinteza strukturnih proteinov v dermisu (kolagena, elastina in drugih proteinov).
 
Rezultat uporabe - mehanizmi delovanja izdelka:
 • pripomore k zmanjšanju reliefa kože, koža je taktilno manj groba,
 • pripomore k zmanjšanju občutkov zatezanja, srbečice, bolečine, zbadanja itd. Koža je senzorno uravnovešena,
 • zmanjša se drobno luščenje kože in vidnost mikroreliefa,
 • Izboljša funkcije hidro-lipidnega plašča kože in zmanjša patogenezo,
 • zmanjša transepidermalno izgubo vode ter izboljša tvorbo naravnih vlažilnih faktorjev (NMF),
 • poveča tvorbo in/ali nadomeščanje epidermalnih lipidov,
 • pospešuje epidermogenezo,
 • pomaga pri zmanjšanju razgradnje in povečanju sinteze strukturnih proteinov v dermisu (kolagen, elastin in drugi proteini), pomaga pri izboljšanju čvrstosti in elastičnosti dermisa.
 
Mehanizem delovanja učinkovin:
 
INCI
MEHANIZEM
Squalane
Triterpen, ki v koži pomaga pri sintezi sterolov, vključno s holesterolom. Ima pomembno vlogo pri sintezi vitamina D. Pripisujejo se mu regenerativni učinki na kožo.

Rosa Canina flower oil

Vsebuje  maščobotopne in vodotopne vitamine, ki se borijo proti prostim radikalom in znakom staranja kože. Zaradi vsebnosti taninov in flavonidov ima adstrigentni učinek in izboljša mikrocirkulacijo. Namenjen predvsem za občutljive kože.

Mangifera Indica fruit extract

 

Olea Europaea (Olive) fruit oil

Emolient, ki nadomešča manko epidermalnih lipidov z ugrajevanjem nenasičenih maščobnih kislin v lipidne dvosloje. Mehča kožo, povečeju barierno zaščito kože in zmanjšuje TEWL.

Punica Granatum (Pomegranate) extract

Preprečuje razgradnjo različnih kolagenskih tipov (močan inhibitor MMP-9), zmanjša inflamatorni odziv epitelijskega tkiva (zavira aktivnost in nastanek nekaterih citokinov), upočasnjuje melanogenezo (inhibira encime tirozinaze), ima močno antioksidativno delovanje (reducira UV poškodbe).
   
   
Navodilo za uporabo: S krožnimi gibi nanesite tanek sloj na očiščeno kožo in pustite, da se popolnoma absorbira. Primeren je za vsakodnevno uporabo.
 
Opozorilo: Uporabljati po navodilih proizvajalca, skladno z namenom uporabe. Izdelka ne aplicirajte v področju oči. Hranite izven dosega otrok. Ne uporabljajte v primeru znanih reakcij na eno ali kombinacijo sestavin v izdelku.
 


Ne vsebuje: formalina, formaldehidov, parabenov, ftalatov, petrokemikalij, gensko spremenjenih organizmov (genetically modified organism, GMO), triklosana, barvil. Ni testirano na živalih. Ne vsebuje živalskih derivatov.

Na voljo ni mnenja za ta izdelek.